VVN-Bestuur 2018-2019

De grote verkiezingsslag voor het academiejaar 2018-2019 is gestreden.

Simon De Kock: Gedoodverfd opvolger van Thomas Vergauwen, hakte alle concurrentie in de pan en mocht de gegeerde fakkel van voorzitter overnemen. Hij zal de VVN dit jaar leiden met ijzeren hand, en wederom natuurkunde bij het grote publiek bekend maken. Simon, feilloos deeltjesfysicus, staat bekend om zijn creativiteit, zijn kennis van sci-fi, zijn humor,.. maar vooral om zijn realistische en analytische kijk op de wereld. Zijn grootste wens is dan ook om de wetenschap uit haar ivoren toren te halen.

Bastiaan Aelbrecht: Eveneens unaniem verkozen tot ondervoorzitter. Hij zal Simon dit jaar met hand en tand bijstaan waar nodig en van hem de kneepjes van het vak leren.

Fleur Hubau: We zijn beland bij onze kersverse penningmeester(es), die ervoor zal zorgen dat de VVN wederom zal zwemmen in het geld. Zij volgt senior Tom Vieijra op, na hem het voorbije jaar nauw gevolgd te hebben. Haar scherp oog en aanleg voor bureaucratie zullen ons geen cent te veel doen betalen en geen enkele subsidie doen mislopen. Als enige vrouw in de VVN moet zij op tijd en stond haar mannetje staan. Hoewel dat geen enkel probleem vormt, houdt ex-secretaris en minnaar Simon De Kockere, tevens feilloos deeltjesfysicus, toch nog een oogje in het zeil.

Jacob “Van Leemhuyzen” Lamers: Na een heuse titanenstrijd verkozen tot secretaris voor het komend academiejaar. Zijn taak bestaat erin zowat alles van onze eigen Caesar op papier neer te zetten tijdens de VVN-bijeenkomsten. Hierin blinkt hij uit als geen ander. Daarnaast neemt hij de meest fotogenieke plaatjes op onze activiteiten.
Jacob is niet zomaar een doorsnee klerk, hij zit boordevol cynisme en zal steeds elk woord dat vermeld wordt in een vergadering wikken en wegen. Herhaaldelijk belandt hij dan ook in hevige disputen (over bv. statistiek) met de voorzitter.

Dante De Ruwe: De beste PR-intern die de VVN in jaren gekend heeft. Deze pientere West-Vlaming slaat er keer op keer in om het posterontwerp en Facebook-boodschap tot een mooi, esthetisch geheel te maken. Toen hij vorig jaar in april het grafisch ontwerp voor de quiz voorstelde, waren we allemaal verkocht. Hij gaf ons net dat tintje professionaliteit. De typische blauw kleur en witte letters zijn nu overal te vinden op onze propaganda. Moge hij ons nog vele jaren bijstaan met het promoten van events en maken van mopjes.

Jorden De Bolle: Mag ook absoluut op het lijstje ‘enorme aanwinsten voor de VVN’. Hij neemt dit jaar niet één maar twee functies op: PR-intern én extern. Je moet niet vragen wat voor een ge-engageerde tweedejaars-student Fysica en Sterrenkunde we in ons midden hebben. Hij heeft nauw contact op met onze sponsors Cozmiz en VDK-bank en maakt de VVN ook bekend buiten de auditoria. Het is daarom niet verwonderlijk dat hij er ook op stond de functie van PR-intern op te nemen. Elke maandag drukt hij posters af voor de komende activiteiten en hangt ze overal in Gent op als een ware Robin Hood. Blij als hij was om de Schrödingervergelijking te begrijpen, plaatste hij hem prompt als omslagfoto. Na gemor van relativisten, beloofde hij dan ook hem volgend jaar te vervangen door de Diracvergelijking. Jorden, daar houden we u aan!

Bjorn Verstraeten: Barman en sinds dit jaar ook reisleider. Hij zorgt dat er voor, tijdens en na de activiteiten niemand omkomt van de honger of de dorst. Deze job is ‘den Bjorn’ op het lijf geschreven. Bjorn staat altijd klaar om de VVN uit de nood te helpen, zo werd duidelijk toen er geen directe kandidaat was om reisleider te worden. Bjorn had de smaak te pakken na de historische VVN-reis naar Lyon en Geneve vorig jaar, en besloot er dit jaar nog een schepje bovenop te doen. Zijn ‘inzet, vooruitziend oog, vooral naar vloeibaar goud, vloeibare suiker en Bourgondische gedachten’ zijn eigenschappen die ex-voorzitter Thomas meermaals bewierookte.

Marco Deweirdt: Last but not least het neusje van de PR-zalm. Ook hij neemt zowel de functie PR-intern áls extern op dit jaar (“anders heb ik toch niets te doen”), en doet dit met virtuositeit. Plakband knippen doet hij als de beste, alsook onze achterban op Facebook antwoorden op al hun vurige vragen. Als je denkt aan Marco, denk je aan een vrolijke kerel met rijke haardos die altijd klaarstaat om te assisteren. Altijd op zoek naar een goede babbel, zal je hem tot in de late uurtjes met koffie kunnen aantreffen, keuvelend over Wick transformaties, Laplacetransformaties en p-branen.

Ian Bauwens: Meester van de astrologie, zit boordevol enthousiasme, toewijding en vindingrijkheid. Hij nam dit jaar de fakkel over van Julian De Vuyst en Bastiaan Aelbrecht als voorzitter van de geweldig uitgebreide werkgroep Sterrenkunde, en heeft hen nu al overtroffen op onze traditionele Halloween sterrenkijkavond met een subliem Star Wars-geïnspireerd spel. Op het eerste zicht heeft Ian wel wat weg van Sheldon Cooper, zij het minder sociaal incapabel. Als je hem echter beter leert kennen, merk je dat Ian eerst denkt voor hij spreekt en dat hij het is die uiteindelijk het laatste woord zal hebben.

Nicolas Dewolf: Sinds mensenheugenis onze briljante webmaster: hij hielp deze gloednieuwe, fantastische site op poten zetten. Nico plaatst de activiteiten, foto’s en blogtekstjes online, tenminste, als hij geen obscure papers van Russische wiskundigen aan het lezen is. Naast zowat de definitie van een theoretisch natuurkundige en een aardige kornuit, wordt Nico ook gezien als één van dé kristalfysici van zijn generatie.

 

Daarnaast werken dit jaar achter de schermen nog een aantal absoluut onmisbare medewerkers mee:
Julian ‘Jullie’ De Vuyst, Lukas ‘Lucky’ Devos, Harm ‘Reiskwartiertje Goethals, Irfan ‘Photonics Lord’ Ansari, Jefke Moerman, Maxim Meersman, Séba(stien) Roels, Ella Nevelsteen, Michiel de Kesel en Robin Vande Vyver.

Wij danken ons publiek voor jullie aanwezigheid op onze activiteiten het voorbije academiejaar. We danken ook het ex-bestuur die deze activiteiten met glans verwezenlijkt hebben. Merci!
“Zo’ne goeie hebben wij nog niet gehad!”