Sterrenkijkavond & Lezing Satellieten

Afgelopen
Campus De Sterre, Gebouw S9, Auditorium A0

Voor velen zijn satellieten een ver-van-mijn-bedshow (al dan niet letterlijk). Ze worden nochtans veelvuldig gebruikt: televisie, wereldwijde internetvoorziening, communicatie, navigatie, aardobservatie of astronomie.

In de lezing ‘Satellieten vandaag: Wat doen ze voor ons? Een overzicht!’ krijgt u van Wim Lahaye een overzicht van wat satellieten op verschillende hoogtes vandaag allemaal voor ons doen.

Dat Wim Lahaye daarvoor de geknipte persoon is, staat vast. Hij bracht een groot deel van zijn professionele carrière door bij de Société Européenne des Satellites in Luxemburg, een belangrijke speler in de hedendaagse satelliettechnologie. Op dit moment is hij projectleider bij Flanders Space en heeft hij een heerlijk uitzicht over het Vlaamse ruimtevaart landschap met haar vooruitstrevende bedrijven en onderzoeksinstellingen.

Na de lezing – omstreeks 21u – kunt u bij helder weer de sterrenhemel waarnemen met de daarvoor opgestelde telescopen op het dak van de S9. De VVN begeleidt u hier graag bij met een woordje uitleg.

Voor lezing en bijhorende sterrenkijkavond kan u zich inschrijvingen via deze link: https://forms.gle/8J3nvWDioevCdxvv7

In samenwerking met de volkssterenwacht Armand Pien van de Ugent.

Geplande activiteiten