VVN Reis 2019: Leiden & Delft

Afgelopen
Leiden

Hallo geïnteresseerde reiziger!

Dit jaar trekken we namelijk met de bus naar Zuid-Holland: Den Haag, Leiden en Delft. En dit van maandag 8 tot en met donderdag 11 april 2019 (eerste week van de paasvakantie).

MAANDAG 8 APRIL:
– Vertrek bus om 10u aan de ingang van de Sterre.
– Vervolgens zijn we ongeveer 2 uur onderweg naar Den Haag, waar we overnachten in een jeugdherberg.
– Na de lunch vertrekt de bus naar Leiden en brengen we een bezoekje aan het ‘koudste punt’ van het Universum in Leiden Cryogenics.
– Hierna vertrekken we terug naar onze uitvalsbasis Den Haag. Er zal een (niet-bindende) avondactiviteit worden voorzien.

DINSDAG 9 APRIL:
– Vertrek naar de eeuwenoude universiteit van Leiden, waar we een rondleiding krijgen.
– Hierna wordt een (niet-bindende) wandeling voorzien langs de zogenaamde Leidse muurformules, waar de VVN-leden je met plezier wegwijs zullen maken in de 20e eeuwse Leidse fysica.
– Om 20u staat er een waar eetfestijn op het programma (in de prijs inbegrepen)
– ‘s Avonds organiseren we een sterrenkijkavond op het strand van Schevingen, waarin reisleider Bjorn je de weg zal leiden aan de Hollandse hemel.

WOENSDAG 10 APRIL:
– Vandaag gaan we naar de wereldberoemde technische universiteit van Delft. Er is de mogelijkheid om dit al fietsend te doen (15 km). Indien je liever per trein reist, kan je dit in het inschrijvingsformulier aangeven.
– In de voormiddag staat het ambitieuze Hyperloop (georganiseerd door Elon Musk)-project op het programma. We nemen een kijkje op de werf van de Delftse studenten die een jaar gestopt zijn met studeren om deze wedstrijd te winnen.
– Na de middag bezoeken we een project dat door een andere miljardair (Bill Gates) wordt gesponsord, namelijk het QUTECH-programma. Zij hebben als doel de eerste kwantumcomputer te bouwen en zijn wereldleider op dit gebied.
– Opnieuw wordt er een (niet-bindende) avondactiviteit voorzien in de Delftse horeca, maar uiteraard ben je vrij om je avond naar believen in te vullen.

DONDERDAG 11 APRIL:
– Het zit er bijna op. Na het ontbijt checken we uit bij onze jeugdherberg en stellen we een lunchpakket op voor ons laatste bezoek aan Delft.
– In de voormiddag bezoeken we de TUDelft nogmaals.
– Om 14u vertrekt de bus in Den Haag en we komen om 16u aan in Gent op campus de Sterre.

Deelname aan de reis zal ca. €200 kosten, waarmee vervoer, verblijf, bezoek van instituten, ontbijt, en het avondeten op dinsdag 9 april is inbegrepen. Voor de overige maaltijden neem je dus best nog wat extra mee.

Klinkt dat allemaal als muziek in jouw oren? Twijfel dan niet en schrijf je binnenkort in, want de plaatsen zijn beperkt!

Vanaf nu kan je je ook inschrijven via volgende link:

https://docs.google.com/forms/d/12a9y2iycJbpQ7f0MmGcpOSJlVC6jOMht1Ap3eqUD8ls/viewform?edit_requested=true

Zit je nog met vragen over de reis? Contacteer ons dan gerust via : bjorn.verstraeten@ugent.be of bastiaan.aelbrecht@ugent.be