Kennismakingsevent

Afgelopen
videochat

Het tweede semester loopt stilaan op zijn einde. Tijd dus om het VVN bestuur van volgend academiejaar samen te stellen! Daarvoor zijn we op zoek naar jou!

Wie zijn we?

De Vereniging voor Natuurkunde houdt zich vooral bezig om de wonderen der wetenschap aan de man te brengen, elke vriend van de wetenschap is hier welkom! Dit doen we vooral door het organiseren van lezingen rond bepaalde thema’s, gegeven door onze eigen UGent-professoren, gastprofessoren of experts uit de industrie.

Daarnaast organiseren we ook ludiekere activiteiten zoals een quiz, sterrenkijkavonden en dan is er nog onze jaarlijkse reis ook!

Waarom de VVN?

Je komt terecht in een toffe groep studenten die allemaal gemotiveerd zijn om leuke activiteiten te organiseren. Aangezien het merendeel van ons bestuur bestaat uit masterstudenten fysica heb je ook meteen een netwerk om studiegerelateerde vragen te stellen of advies over de latere studiejaren. De VVN is trouwens niet enkel een werkgroep, maar ook een hechte vriendengroep.

Verder scherp je als VVN’er je soft skills aan. Je leert namelijk contacten leggen met professoren, onderzoekers en bedrijven. Last but not least: engagement opbrengen voor een vereniging die zich inzet voor de popularisering van fysica staat heel mooi op jouw CV.

Wil je graag deel uitmaken van de VVN, maar weet je niet goed hoe? Onderstaande functies zijn perfect toegankelijk voor nieuwkomers

  • De werkgroep sterrenkunde is een onderdeel van de VVN. Zij organiseren jaarlijks enkele sterrenkijkavonden. Wil je graag zo’n avond mee helpen organiseren? Dan is er zeker plaats voor jou binnen de werkgroep sterrenkunde
  • Fiets je graag en wil je je inzetten om zoveel mogelijk volk te lokken naar onze activiteiten? Dan is de positie van PR intern iets voor jou. De PR intern is verantwoordelijk voor het ophangen van posters om zo geïnteresseerden aan te trekken. Deze functie houdt in dat je affiches gaat ophangen op openbare plaatsen (campus Sterre, Plateau, Ledeganck…), gewoonlijk zo’n 10-tal per activiteit. Ook de Facebookreclame en het beheer van de facebookpagina is grotendeels is in handen van de PR intern.
  • Ben je goed in communiceren en wil je je steentje bijdragen om het financiële hart van de VVN te doen kloppen? De PR extern verzorgt onze communicatie met sponsors en onderhoudt contacten met bedrijven. Voor de jaarlijkse VVN quiz, bijvoorbeeld, doen wij een beroep op onze PR extern voor quizprijzen
  • Verder kan je ook medewerker worden. Dan heb je geen specifieke functie binnen ons bestuur, maar help je mee met de algemene werking van de VVN. Dit houdt bijvoorbeeld in dat je meehelpt om de zaal klaar te zetten bij een lezing, een quizronde maakt voor onze quiz, frisse ideeën aanbrengt op onze vergaderingen… Je kiest zelf je mate van engagement. Wel wordt er verwacht dat je op onze vergaderingen (zo’n 3-tal per semester) aanwezig bent.

Overtuigd of geïnteresseerd en wil je ons beter leren kennen? Dat kan! Op donderdag 14 mei om 20u organiseren we een online videochat met drie ervaren VVN-bestuursleden waarop je al jouw vragen kan stellen. Laat in dit formulier even je gegevens achter zodat we je kunnen contacteren voor onze videochatsessie. Hopelijk tot dan!