'Hamlet en entropie' door Jean Paul Van Bendegem

Afgelopen
Campus Tweekerken, auditorium Quetelet
Jean Paul Van Bendegem is licentiaat in de wiskunde en doctor in de wijsbegeerte. Jarenlang heeft hij wetenschapsfilosofie en logica gegeven aan de VUB. Van 2005 tot 2009 was hij decaan van de faculteit letteren en wijsbegeerte. Momenteel, als emeritus professor, is hij nog steeds maatschappelijk actief. Zo geeft hij regelmatig lezingen en verschijnt hij af en toe in de media. Zijn laatste passage bij De Afspraak op Canvas ging niet onopgemerkt voorbij.
 
De lezing die Van Bendegem voor de VVN zal geven, gaat over zijn essay ‘Hamlet en entropie’. Hoewel verschenen in 2009 is de inhoud nog steeds geweldig relevant. Waarom ben je een cultuurbarbaar als je Shakespeare niet kent, maar is het perfect aanvaardbaar om niets te weten over de wetten van de fysica? Wat is de relatie tussen de natuurwetenschappen en de mens- en maatschappijwetenschappen? Hoe verloopt de communicatie tussen wetenschapper en “gewone” mens? En hoe denkt de “gewone” mens over de natuurwetenschappen? Dat en veel meer wordt besproken op 12 oktober.
 
In het kader van de coronamaatregelen moeten wij de mogelijkheid tot contactopsporing openhouden. Vandaar is inschrijven verplicht. Er zullen 100 personen toegelaten worden in het auditorium, wees er dus snel bij! Inschrijven kan via https://docs.google.com/…/1H6vgTr0Y29MySeQg9hETYdW….
Heeft u zich ingeschreven, maar kunt u toch niet aanwezig zijn? Laat ons iets weten! Stuur een mailtje naar vvn@student.ugent.be of stuur ons een bericht op Facebook. Zo kan iemand anders uw plaats innemen.
 
Tot dan!